Καλώς ήρθατε στο fitness info.gr. Ένα website αφιερωμένο στο fitensss , την άσκηση και τη καλή φυσική κατάσταση.

HOME :: FITNESS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :: ΚΕΝΤΡΑ FITNESS ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ :: FITNESS ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ :: FITNESS ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ :: CONTACT

 

 

 

 

η ιστορία του fitness

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Σε αυτές τις ιστοσελίδες θα σας παρουσιάσουμε την ιστορία του fitness από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού μέχρι τις μέρες μας. Στον 21 αιώνα το fitness είναι απαραίτητο συστατικό για την ανθρώπινη υγεία και ευημερία μιας και ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει απομακρύνει τον άνθρωπο από την φύση του. Όμως ήδη από την αρχαιότητα όλοι οι πολιτισμοί είχαν κατανοήσει την αξία της καλής φυσικής κατάστασης και τα αγαθά που προσφέρει στον άνθρωπο. Η κορυφαία στιγμή αυτής της κατανόησης υπήρξε στην αρχαία Ελλάδα, που τόσο μεγάλη σημασία έδωσε στη σωματική άσκηση σαν μέρος της καθημερινότητας, σαν αναπόσπαστο μέρος της ζωής του ανθρώπου. Η φράση "ΝΟΥΣ ΥΓΕΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΕΙΗ" είναι ένας μεγάλος σταθμός στην ανθρώπινη σκέψη. Η σωματική άσκηση, η σωστή διατροφή, εισέρχονται για πρώτη φορά ισότιμα στην ζωή του ανθρώπου όχι μόνο από τη σκοπιά της χρησιμότητας (εκπαιδευτικούς, στρατιωτικούς σκοπούς) αλλά από τη σκοπιά της συνολικής ευχαρίστησης και ισορροπίας του ανθρώπου, με σκοπό μια ευτυχισμένη ζωή.

Αυτά τα άρθρα θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή ανά τους αιώνες για να δείτε την εξέλιξη του Fitness. Θα δώσει έμφαση σε ιστορικά γεγονότα και στα άτομα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο και διαμόρφωσαν την ιστορία του Fitness. Ξεκινώντας από τον πρωτόγονο άνθρωπο και καταλήγοντας στην σημερινή μορφή που έχει το Fitness, όπως αυτή εξελίχτηκε με το πέρασμα των αιώνων!


Οι πρώτες κοινωνίες των ανθρώπων ήταν οργανωμένες σε ένα νομαδικό τρόπο ζωής. Οι συνεχείς μετακινήσεις για τις ανάγκες εύρεσης τροφής, του πρόσφεραν την απαραίτητη σωματική δραστηριότητα με ένα απόλυτα φυσικό τρόπο. Ήταν συνηθισμένα τα ταξίδια αρκετών ημερών για να βρεθούν θηράματα κυνήγι, για την αναζήτηση νερού ή για την συλλογή καρπών. Αυτός ο τρόπος ζωής χρειάζεται έναν οργανισμό σε πολύ καλή φυσική κατάσταση που αλλιώς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Η όλη κοινωνική οργάνωση πρόσφερε δυνατότητες άσκησης στα παιδιά αλλά και στους ενήλικους, καθώς οι διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις ήταν συνυφασμένες με έντονη φυσική σωματική δραστηριότητα. Έθιμα, γιορτές, χορός, παιχνίδια.

FITNESS ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Καλώς ήρθατε στο www.fitnessinfo.gr, ένα website αφιερωμένο σto fitness. Τα πάντα γύρω από το fitness, την άσκηση και την καλή φυσκή κατάσταση. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr .

2008 © FITNESSINFO.GR