Καλώς ήρθατε στο fitness info.gr. Ένα website αφιερωμένο στο fitensss , την άσκηση και τη καλή φυσική κατάσταση.

HOME :: FITNESS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :: ΚΕΝΤΡΑ FITNESS ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ :: FITNESS ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ :: FITNESS ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ :: CONTACT

 

 

 

 

παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι η μάστιγα του σύγχρονου πολιτισμού. Ο παχυσαρκία δεν είναι τώρα ποια ένας όρος που συνοδεύει το πολύ φαγητό ή τις κακές διατροφικές συνήθειες. Είναι αναγνωρισμένο από πολλούς διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις υγείας, ότι η παχυσαρκία είναι μια σοβαρή χρόνια πάθηση. Η πιο διαδεδομένη στον σύγχρονο κόσμο. Είναι μια ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους διαφορετικού φύλλου, φυλής θρησκείας, και καταγωγής. Είναι μια ασθένεια με μεγάλη νοσηρότητα και ευθύνεται με τη σειρά της για μια μεγάλη σειρά ασθενειών που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Η παχυσαρκία είναι μια ασθένεια που έχει επιπτώσεις σχεδόν στο ένα τέταρτο του ενήλικου πληθυσμού και στο ένα πέμπτο των παιδιών στις αναπτυγμένες χώρες. Η παχυσαρκία θεωρείται η δεύτερη αιτία πρόωρου θανάτου παγκόσμια και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτοί οι αριθμοί έχουν συνεχώς τάσεις αύξησης και τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα στο μέλλον.

Η παχυσαρκία οφείλεται σε πολλούς παράγοντες που θα μπορούσαμε να τους κατηγοριοποιήσουμε σε κληρονομικούς, περιβαλλοντικούς και ψυχολογικούς. Σίγουρα υπάρχει γενετικά καθορισμένη προδιάθεση για παχυσαρκία. Σε μια οικογένεια συνήθως είναι παχύσαρκα πολλά από τα μέλη της και αυτό συνδέεται και με κληρονομικούς παράγοντες, αλλά και τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας που τους επηρεάζουν όλους. Η παχυσαρκία ενθαρρύνεται και από το γενικότερο περιβάλλον. Στις αναπτυγμένες κοινωνίες της δύσης η αφθονία τροφών μεγάλης αξίας σε θερμίδες αλλα χαμηλής διατροφικής αξίας με πολλά λιπαρά, σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης και φυσικής δραστηριότητας συνεισφέρουν σημαντικά στην εξάπλωση της παχυσαρκίας σε όλα τα στρώματα του πληθυσμού. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της παχυσαρκίας παίζουν και οι ακατάστατοι χρόνοι των γευμάτων, τα γεύματα αργά το βράδυ και το αυξημένο άγχος. Τέλος σημαντικό ρόλο παίζουν και ψυχολογικοί παράγοντες εξάρτησης από το φαγητό που οδηγούν στην παχυσαρκία. Το φαγητό και τα γεύματα καλύπτουν ψυχολογικές ανάγκες και γίνονται υποκατάστατα. Το φαγητό πάντως είναι κι αυτό μια από τις εξαρτήσεις που δύσκολα κόβονται. Τις περισσότερες φορές αυτή η εξάρτηση οδηγεί στην παχυσαρκία.

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

 

Καλώς ήρθατε στο www.fitnessinfo.gr, ένα website αφιερωμένο σto fitness. Τα πάντα γύρω από το fitness, την άσκηση και την καλή φυσκή κατάσταση. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr .

2008 © FITNESSINFO.GR