Καλώς ήρθατε στο fitness info.gr. Ένα website αφιερωμένο στο fitensss , την άσκηση και τη καλή φυσική κατάσταση.

HOME :: FITNESS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :: ΚΕΝΤΡΑ FITNESS ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ :: FITNESS ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ :: FITNESS ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ :: CONTACT

 

 

 

 

Βιταμίνες

Βιταμίνες εισαγωγή

Οι βιταμίνες είναι χημικές ουσίες που είναι απαραίτητες στον ανθρώπινο οργανισμό για να επιτελέσει τις διάφορες λειτουργίες του. Η έλλειψη των βιταμινών σε ένα οργανισμό ονομάζεται αβιταμίνωση και δημιουργεί πολλά προβλήματα. Προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και η υπερβιταμίνωση.
Τις βιταμίνες τις προσλαμβάνει ο οργανισμός με τις τροφές, είτε τις φτιάχνει μόνος του πάλι με υλικά που προσλαμβάνει από τις τροφές. Έτσι δεν θέλει ρώτημα ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι κρίσιμη για τη σωστή προμήθεια του οργανισμού με τις απαραίτητες βιταμίνες. Ο άνθρωπος είχε παρατηρήσει από την αρχαιότητα τη σχέση που είχε η διατροφή με την καλή υγεία. Η πρώτη αναφορά υπάρχει στην αρχαία Αίγυπτο όπου χρησιμοποίησαν συγκεκριμένες τροφές για να βελτιώσουν την νυχτερινή όραση.
Έπρεπε να περάσουν πολλοί αιώνες όμως για να αναγνωριστούν οι βιταμίνες σαν απαραίτητα συστατικά της καλής υγείας και ακόμη περισσότερο να αναγνωριστούν σαν συγκεκριμένες ουσίες με συγκεκριμένες ιδιότητες.

Η ιστορία των βιταμινών ξεκινάει με τη βιταμίνη C. Τον 18ο αιώνα η Μεγάλη Βρετανία ήταν θαλασσοκράτειρα, όμως πολύ συχνά τα πληρώματα των πλοίων της υπέφεραν από μια ασθένεια το σκορβούτο. Αυτό οφείλονταν στο ότι η διατροφή τους στα πολύμηνα ταξίδια ήταν βασισμένη σε συντηρημένες τροφές και παντελή έλλειψη φρούτων και λαχανικών. Το 1750 ένας σκωτέζος γιατρός του ναυτικού, ο James Lind, ανακάλυψε τη ιδιότητα των εσπεριδοειδών να θεραπεύουν και να προλαμβάνουν το σκορβούτο χάρη σε μια ουσία που περιέχουν (σήμερα ξέρουμε ότι είναι η βιταμίνη C) και δημοσίευσε τα πορίσματα του το 1753. Δυστυχώς αυτή τη τόσο σημαντική εργασία δεν την έλαβε κανένας υπόψιν εκείνα τα χρόνια.

Τα πάντα για τις βιταμίνες

Σε αυτές τις ιστοσελίδες του fitnessinfo μπορείται να βρείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τις βιταμίνες. Την χρησιμότητα τους στον οργανισμό, την ημερήσια δοσολογία που χρειαζόμαστε, ποιές είναι οι τροφές που μπορούμε να βρούμε τις βιταμίνες. Επίσης θα βρείτε και αρκετά ιστορικά στοιχεία.

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Καλώς ήρθατε στο www.fitnessinfo.gr, ένα website αφιερωμένο σto fitness. Τα πάντα γύρω από το fitness, την άσκηση και την καλή φυσκή κατάσταση. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr .

2008 © FITNESSINFO.GR